Aandacht voor jouw welbevinden

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 02:05

Enthousiaste leraren

 

In het secundair onderwijs krijg je les van verschillende leraren. Elk van hen is gespecialiseerd in één of meerdere vakken. Binnen hun lessen spelen zij in op je individuele behoeften en interesses en helpen ze je verder als dat nodig is.

De vakleraren zullen je begeleiden bij het maken van extra oefeningen, het verkennen van bijkomende leerstof of het verder uitdiepen van wat je al gezien hebt. 

Elke klasgroep wordt van dichtbij opgevolgd door een klasteam. Dit zijn twee leraren bij wie jij en je ouders terecht kunnen met vragen of problemen. Tijdens het klasuur wordt er geen les gegeven, maar zal je samen met je klasgenoten aandacht besteden aan 'LEREN LEREN', 'LEREN LEVEN' en 'LEREN KIEZEN'.

Leerlingencoach

 

Als je het moeilijk hebt kan je steeds bij de leerlingencoach terecht. Net zoals het klasteam is zij je steun en toeverlaat en zal ze je helpen waar ze kan.

Ze lost kleine problemen onmiddellijk op of zorgt dat je snel terecht kan bij mensen die je verder kunnen helpen.

Indien je dat wil, kan je gebruik maken van de stille ruimte om even tot rust te komen.

Als het leren even niet lukt

 

Als het leren niet lukt, of als je extra zorg nodig hebt, kan je terecht bij de zorgcoördinator.

Net zoals de zorgleraar in de lagere school is zij gespecialiseerd in het omgaan met leerstoornissen, motivatieproblemen, hoogbegaafdheid en faalangst. 

Reactie plaatsen

Reacties

Ilse Van der Veken
2 maanden geleden

Beste,
Judith Van Roosbroeck 2SWEa zit niet goed in haar vel en blijft wekelijks thuis. Dit vaak zonder reden of ze is te moe of ze heeft buikpijn of op school leer ik toch niks... Altijd excuses. Wij als ouders krijgen haar niet meer gemotiveerd en weten ook dat ze op deze manier in een neerwaartse spiraal terecht komt waar ze niet meer zelfstandig uit raakt. Heb hier met de huisarts al over gesproken wat we kunnen doen. Al twee maal bloed afgenomen om te zien of er medisch iets aan de hand is en dat is niet zo. In de paasvakantie heb ik ook een afspraak met een Endocrinoloog om haar pijnlijke, zware maandstonden te bespreken evenals haar veel te korte cyclus. Ik heb dit ook al eens aan de klasleerkrachten gemeld maar zonder enige respons. Judith is niet gelukkig in de klasgroep die grotendeels uit jongens bestaat. Ook tussen de weinige meisjes vlot het niet zo goed, er komt zelfs pestgedrag bij kijken waardoor Judith haar GSM tijdens een speeltijd werd afgepakt en niet teruggeven. Deze is pas later op de avond terechtgekomen mede door ons ingrijpen. Kan een leerlingencoach haar misschien helpen om zich weerbaarder op te stellen of haar welbevinden terug op te krikken. Op deze manier verliest ze zoveel van haar capaciteiten voor haar verdere schoolloopbaan.
Judith is voor op haar leeftijd en is erg groot van gestalte waardoor ze niet direct gezien wordt als fragiel, zeker niet met haar grote ogen waarmee ze doordringend kan kijken.
Graag een beetje hulp van school uit aub.
Onze volgende stap is een psychologe inschakelen of haar overtuigen van een andere school wat ze zelf echt niet wil.
MVG
Ilse
mama van Judith